NackaTerapi

 

 

NackaTerapi erbjuder gruppverksamheter anpassat till efterfrågan i samarbete med Skapa Glädje, Helene Forsling.

     

  • Sorggrupp för Barn och Unga
  • Tjejgrupp för högstadiet
  • Workshops

 

Gemensamt för samtliga grupper är att vi träffas i en lugn, avslappnad miljö i ljusa fina lokaler på Kommunalvägen 1, Saltsjö-Boo.Vi kombinerar lustfyllt skapande med meningsfulla samtal utifrån gruppdeltagarnas erfarenheter. Vi arbetar med olika konstmaterial så som akryl, lera , textil, collage samt drama och bildkommunikation.

Grupperna träffas vid 8 tillfällen.

 

Läs mer under respektive rubrik nedan!

 

 

 

 

 

      NackaTerapi           

En privat mottagning för Barn och Unga

 

 

Viveca Nordlander                                                        

 

auktoriserad socionom samt auktoriserad bildterapeut,

medlem i SRBT,                          

grundläggande utbildning i psykoterapi,                                          

påbyggnadsutbildning i existentiell psykologi samt                            

korttidspsykoterapi för ungdomar.                                                 

info@nackaterapi.se                                                                         

mobil 070-6603090                                                                         

 

                

 

                

 

Helene Forsling   

 

Fritidspedagog, vidareutbildad inom kreativ bild och form, 

levande verkstadspedagogik samt drama, scenisk gestaltning

och improvisationsteater.

helene@forsling.com

mobil 070-5797830

 

 

 

 

   

 

 

Sorggrupp för Barn och Unga

 

Vi erbjuder en gruppverksamhet som ger unga möjlighet att uttrycka sig genom lustfyllt skapande i kombination med samtal.Vi inbjuder barn och unga som mist en nära anhörig.Det kan ha hänt nyligen eller vara flera år sedan. Kanske upplever du ditt barn deprimerad?

När gruppmedlemmarna delar erfarenheter med varandra kan de känna att de blir accepterade och får uppleva tillhörighet, och de som upplever sig ensamma, dras ut ur sin känsla av isolering och olikhet. Gruppens medlemmar får en upplevelse av samhörighet och de kan känna större tolerans mot sig själv och andra. Det kan också förbättra individens kommunikativa förmåga.

Gruppen arbetar utifrån centrala teman kring sorgen. Skapande och kreativitet är en stor del av gruppverksamheten, vars riktlinjer är upplagd med stöd av Rädda barnens erfarenhet av stödgrupper för barn i sorg.

 

 

 

Tjejgrupp för högstadiet

 

Vi erbjuder en gruppverksamhet som ger tjejer möjlighet att uttrycka sig genom lustfyllt skapande i kombination med samtal. Vi prövar på att arbeta med olika konstmaterial, samt olika tekniker att reflektera kring vårt kreativa uttryck, som bildkommunikation och drama. Att arbeta med bildkommunikation i grupp är ett utmärkt sätt att få insikter i både sitt eget och andra människors sätt att tänka, värdera och respektera sin omvärld. Dramaövningar, improvisation och rollspel är ett annat, ofta uppskattat inslag bland tjejerna.

 

När gruppmedlemmarna delar erfarenheter med varandra kan de känna att de blir accepterade och får uppleva tillhörighet, och de som upplever sig ensamma, dras ut ur sin känsla av isolering och olikhet. Gruppens medlemmar får en upplevelse av samhörighet och de kan känna större tolerans mot sig själv och andra. Det kan också förbättra individens kommunikativa förmåga.

Gruppen arbetar utifrån centrala teman för unga tjejer. Skapande och kreativitet är en stor del av gruppverksamheten, men vi inbjuder även till spontana samtal kring fikabordet.

 

 

 

Bildterapi i grupp

 

Bildterapi kan användas både på en kommunikativ och terapeutisk nivå.

Att arbeta med bildterapi i grupp är ett utmärkt sätt att få insikter i både sitt eget och andra människors sätt att tänka, värdera och respektera sin omvärld. Bildterapi i grupp innebär att arbeta med bilden individuellt i grupp, men också att få tillgång till gruppens samlade erfarenheter och kompetens vid de grundliga genomgångarna- det ökar den empatiska förmågan.

 

När gruppmedlemmarna delar erfarenheter med varandra kan de känna att de blir accepterade och får uppleva tillhörighet, och de som upplever sig ensamma, dras ut ur sin känsla av isolering och olikhet. Gruppens medlemmar får en upplevelse av samhörighet och de kan känna större tolerans mot sig själv och andra. Det kan också förbättra individens kommunikativa förmåga.

 

 

Drömgrupp

 

I boken Använd dina drömmar beskriver en av världens främsta drömforskare Montague Ullman sin metod att arbeta med drömmar i grupp.

 

Vi drömmer alla varje natt befriade från kravet på anpassning till omgivningen och från känslan att vi måste prestera något. Då kan vi vara helt ärliga i synen på oss själva och våra medmänniskor.  Att inte ta reda på vad drömmarna vill berätta, är som att låta bli att öppna ett viktigt brev. Men drömmens språk går inte omedelbart att förstå. En drömgrupp där vi använder oss av Ullmans metod och integrerar bildskapandet kan lära dig att bättre förstå dina drömmar och dig själv.

 

I drömgruppen deltar 6-7 deltagare och vi träffas under 2t/vecka, 10 tillfällen.

Vid intresse att delta, ta kontakt via mail eller telefon.

 

 

 

 

Vid intresse, ta kontakt via mail eller telefon.

NackaTerapi

info@nackaterapi.se

070-6603090

Viveca Nordlander

 

 

 

 

Gruppverksamhet